BENZER ÜRÜNLER
WhatsApp Sipariş Hattı : 0543 599 29 32
Zebra Perde İstanbul Baskılı
Metrekare Fiyatı:
400,00 TL + KDV
400,00 TL + KDV
Girmiş olduğunuz en ölçüsü mekanizma dahil ölçüdür. Kumaş 4 cm eksik kesilmektedir.
Kasalı zebra perde montaj kolaylığı sağlamak amacıyla ayakları profil üzerinde önceden monte edilir. Zebra perdenin montajı yere paralel olarak yapılmalıdır. Portraylar hizalı bir şekilde tavana veya duvara monte edilmelidir. Perde profili veya kutusu, portraylar üzerindeki tırnaklara hafifçe bastırılarak yerine oturtturulur. Tavana montajda perdenin mermer veya pencere kollarına çarpmaması için perde, yeterli mesafede ön kısımdan takılmalıdır. Zemin bozukluğundan dolayı perde sağa veya sola doğru sarma yaparak toplama yapabilir. Bunu engellemek için kumaşı aşağıya kadar tamamen açarak sarım yapan tarafın aksi tarafına boruya bir miktar kağıt bant yapıştırarak düzeltme yoluna gidilebilir. Mekanizma üzerindeki zincir aracılığı ile perde hareket ettirilir. Zebra Perde ince ve dolgulu dokumanın çizgi halinde sıralanması nedeniyle bu ismi almıştır. Bir tarafı sabit diğer tarafı hareketli çift kat kumaşın mekanizma üzerinde hareket ederek görüntüyü açma-kapama mantığı ile çalışmaktadır. Zebra perdeler çift kat kumaş kullanıldığından, perde yukarı aşağı hareket ederken sık dokunmuş kumaşların karşılıklı gelmesiyle ışık geçirgenliği şık bir biçimde elde eder. Zebra stor perdeler, tül ve sık dokuma kumaşın karşılıklı gelmesiyle ışık geçirgenliğini engeller ve mekanın karanlık olmasını sağlar. Tek bir mekanizma ile zebra perde sistemimiz çift perde sistemimiz hem güneşlik hem de tül olarak kullanılabilir. Zebra stor perde ile gün ışığına iç mekanda hükmedebilirsiniz.
Çalışma Şekli: Aşağı-yukarı hareket ettirilerek kontrol edilir.
Nem Dayanıklılığı: Nem dayanıklılığı mevcuttur.
Kumaş İçeriği: % 100 Polyester
Teknoloji: Eritme polyester teknolojisi kullanıldığından kenarlarından kesinlikle atma yapmamaktadır. Dokuma sonrası apre işleminde ipleklerin birbirine kaynatılması söz konusudur.
Malzeme: Mekanizma siperleri ve perde ağırlık aparatı Alüminyumdan yapılmıştır.
Kaplama: Akrilik ve su geçirmezlik kaplama mevcuttur.
Mekanizma: 1. Sınıf mekanizma kullanılmıştır.
Montaj: Kolay montaj aparatları ürün ile gönderilmektedir. ( Montaj kılavuzu, korniş montaj aparatı, portray, L-ayak )
Işık Geçirgenlik: Değişken
Ürünün Temizliği: Temizlik bölümünden detaylı şekilde görebilirsiniz.
Teknoloji: Erime iplik teknolojisi ile üretilmiş olup, asla kenarlarından atma yapmaz.
Garanti: Ürünlerimizin Garanti Süresi imalat hatalarına karşı 24 aydır ( 2YIL )
Teslimat: Siparişlerinizin Teslimat Süresi 3 ile 7 Gün Arasındadır.(Ürün siparişinden itibaren 1saat içinde üretime bildirilir ve en geç 3 gün içinde kargoya verilir.)
Kalite: Ürünlerimiz Polyester kumaştır ve birinci kalitede üretilmiştir. Çok aşamalı kalite kontrolden geçmektedir.
Ürün Hakkında Henüz Yorum Yapılmamış
Temizlik Nasıl Yapılır ?
Stor perdeler şık, kullanışlı ve pratik olmasının yanı sıra temizlik konusunda diğer mekanik sistemli perdeler gibi değildirler. Zaman içerisinde kirlenirler. Aşağıda sizlere stor perdelerin temizliği konusunda yardımcı olmaya çalışacağız. Merak ettiğiniz konularda perde satıcınızla iletişim kurabilirsiniz. Malzeme Kontrol Yapmanız gereken ilk şey stor perdenizin hangi malzemeden üretildiğini kontrol etmektir. Üzerinde oluşan lekeleri gidermek ya da yıkanabilirliği açısından bu önemlidir. Eğer malzemenizin ne olduğundan emin değilseniz perde tedarikçinizden bilgi alabilirsiniz. Stor Perdeyi Yıkamak Perde malzemeniz yıkama için uygunsa, temizlik çok kolay olacaktır. Öncelikle üzerindeki kaba pislik ve tozları elinizle aldıktan sonra elektrikli süpürgenin fırçalı ucuyla tozları çekebilirsiniz. Bundan sonra perdenizi tam düz bir zemine yatırarak varsa yumuşak bir çamaşır deterjanı karıştırılmış ılık bir suda bekletebilirsiniz. Spotlaşmış lekeleri çıkarmak için bir sünger ya da bezi köpüklü bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu lekeler ılık suda diş fırçası kullanılarak da giderilebilir. Daha sonra perdenizi temiz suyla durulayın ve sıkmadan mekanizmayı yukarı toplayarak dik konumda bekletin. Kuruduğunda mekanizmayı yerine takarak kullanmaya devam edebilirsiniz. |
Spot Lekeleri Temizleme
Stor perde kumaşınızın yıkanma özelliği bulunmuyorsa gözle gözüken noktaları temizlemekle başlayabilirsiniz. Yüzeydeki toz ve lekeleri çıkarmak için elektrikli süpürgeyle vakumlayabilirsiniz. Daha sonra temizlik maddesi olarak ılık su ve yumuşak bir deterjan kullanarak lekeleri giderebilirsiniz.
Kumaş rengine zarar vermemek için önce göze çarpmayan bir noktayı test etmeniz önerilir. Unutmayın ki kullandığınız deterjanın içindeki kimyasallar kumaş üzerindeki boyaya zarar verebilir. Kirli noktaları temizlemek için sünger, bez veya diş fırçası kullanabilirsiniz. Dilerseniz tamamını süngerle silebilirsiniz ancak tamamını ıslatmaktan kaçınınız.
Zebra Perde Temizliği Nasıl Yapılır?
Zebra perde temizliği diğer perde türlerine göre daha hassastır. Doğru malzeme ve ekipman ile doğru bir şekilde temizlenmelidir. Genel olarak ıslak mendil, nemli bez ya da elektrikli süpürge yardımıyla yapılır. Aşağıda sizlere zebra perdelerin temizliği konusunda yardımcı olmaya çalışacağız. Merak ettiğiniz konularda perde satıcınızla iletişim kurabilirsiniz.
Toz Alma Düzenli toz alma tüm perde çeşitlerinde olduğu gibi zebra perdenin de yeni görünümünü korumaya yardımcı olur. Nemli bir bezle ya da ıslak mendille şeritlerin yönüne paralel olarak silebilirsiniz.
Vakumlama
Derin bir temizlik için elektrikli süpürgenizin fırçalı ucu ile hafifçe yukarıdan aşağıya doğru vakumlayın. Basınçlı hava ya da saç kurutma makinesiyle (soğuk hava) hava vererek tozları giderebilirsiniz.
Spot Lekeleri Temizleme
Ilık su ile ıslatılmış yumuşak bir bez veya sünger ile hafifçe lekeli noktaları temizleyebilirsiniz. Gerekirse yumuşak bir deterjan ekleyebilirsiniz. Unutmayın ovalamak perde kumaşında kırışıklığa sebep olabilir. Gerekirse bezle silme işlemini perdenizi düz bir zemine yatırarak yapabilirsiniz. Kumaş rengine zarar vermemek için önce göze çarpmayan bir noktayı test etmeniz önerilir. Dikkat etmelisiniz ki kullandığınız deterjanın içindeki kimyasallar kumaş üzerindeki boyaya zarar verebilir.
Jaluzi Perde Temizliği Nasıl Yapılır?
Jaluzi perdeler kapalı alanlarda ya da çok toz içermeyen yerlerde kullanılırsa kolay kolay kirlenmez. Eğer jaluzilerin sürekli temiz kalması isteniyorsa haftada en az bir defa temizlenmelidir. Toz almaya yarayan püsküller ile slaytlar üzerinde oluşan tozlar engellenebilir.
AHŞAP JALÛZİ PERDE TEMİZLİĞİ
Ahşap jalûzi ürünlerini mobilyalarınız gibi düşünebilirsiniz. Yumuşak temiz bir bez ile tozunu alabilirsiniz. Öncelikle jalûziyi tamamen kapalı konuma getiriniz. Perdenin sallanıp cama çarpmaması için en alt bölümden tutarak tozunu alınız. Sonra bu işlemin aynını jalûziyi ters yönde kapatarak tekrarlayınız. Böylece hem önden hem arkadan temizliği sağlamış olacaksınız.
Kurumuş lekeleri çıkarmak için, ılık su ile ıslatılmış mikrofiber bez yardımıyla jalûziyi açık konumdayken temizlemeli daha sonra da açık halde havalandırarak kurumaya bırakmalısınız.
ALÜMİNYUM JALÛZİ PERDE TEMİZLİĞİ
Alüminyumu yapısı gereği, sabunlu ılık suyla yıkayarak temizlemek en doğru yöntemdir. Belirli aralıklarla bu işlemi gerçekleştirmek ağır kir birikimlerini önlemek için en kolay yöntemdir.
Öncelikle mekanik sistemli alüminyum jalûzinizi ipleriyle çekerek yukarıya doğru toplayın ve montaj yerlerindeki portraydan menteşelerini açarak sökün. Perdenizin sığabileceği bir kaba (küvet, lavabo, kazan vb.) ılık su ve deterjan ekleyin. Perdenizi iplerinden tutarak suyun içine yavaşça batırın. Bu aşamada görünen spot lekeleri yumuşak bir bez veya sünger yardımıyla temizleyebilirsiniz. Perdenizin temizlendiğinden emin olduktan sonra düz zemine serdiğiniz bir havlu üzerine alarak süzülmesini bekleyin. Jalûzi üzerinde kalan sular süzüldükten sonra perdenizi yeniden yerine takın ve tamamen açık konuma getirerek kurumaya bırakın.
Perde Siparişi Nasıl Verilir ?
|
Montaj Nasıl Yapılır ?
Önemli !!
*Perdenizin montajı tamamlandıktan sonra mutlaka güvenlik kitinin kurulumunu yapınız.
*Bu kit doğru kullanılmaz ise çocukların boğulma riski artabilir.
*Bu kit kullanıldığında boğulma riski azalır.
*Güvenlik kiti perdenin çalışmasını sağlayan kordon - zincir gibi ürünlerin döngü oluşturmasını engeller.
*Kordon ve zincirleri bağlamayınız.
*Yatak,beşik ve mobilyaları perdelerden yeterli uzak mesafede tutunuz.
*Perdenin çekme iplerinin (Zincirlerinin) bulunduğu tarafa, çocukların ulaşamayacağı bir yüksekliğe (zeminden min.140 cm) monte edilir.
KORNİŞ APARATI İLE MONTAJ
|
En çok tercih edilen yöntemdir.Aşağıdaki adımlar takip ederek çok kolay ve hızlı bir şekilde “Korniş Aparatı” ile kornişe montaj yapılır. 1. Perdenin takılacağı noktalar korniş üzerine işaretlenir. 2. Pencerenin sağında ve solunda eşit boşluklar kalacak şekilde işaretlenir. Paketin içinden çıkan korniş aparatı bu noktalara resimde görüldüğü yerleştirilir. 3. Perde ile birlikte gelen portray aparatına vidaları takarak, belirlenen noktalarda korniş aparatının üzerine tornavida ya da şarjlı matkap yardımıyla vidalanır. 4. Perdenin mekanizmasının öncelikle arka kanalıportray üzerine oturtulur. 5. Daha sonra önden sıkıca bastırarak mekanizmaportray üzerine yerleştirilir. 6. Perde takıldığı zaman pencerenin sağında ve soluna eşit boşluklar bırakmak daha düzgün görünüm elde edilmesini sağlayacaktır. 7. Takılmayla ilgili birkaç basit adım tamamlandıktan sonra perde kullanıma hazırdır. |
L-AYAK APARATI KULLANARAK MONTAJ |
Stor perdeduvara “L-Ayak” aparatı ile montaj yapılacak ise; |
TAVANA MONTAJ
|
Tavana portray yardımıyla montaj yapabilmek için aşağıdaki adımlar izlenir: 1. Öncelikle Stor perdenin takılacağı noktalarişaretlenir. Noktaların aynı hizada olması için su terazisi ile kontrol edilir. 2. Perdenin enine göre her 50 cm.de bir 1 adet portray takılması önerilir. 3. İşaretlenen noktalara matkap yardımıyla vida boyunda delikler açılır. 4. Paketin içinden çıkan portraylara vidaları takarak açılmış olan deliklere tornavida ya da matkap yardımıyla montaj yapılır. 5. Perdenin mekanizmasının öncelikle arka kanalı portray üzerine oturtulur. 6. Daha sonra önden sıkıca bastırarak portray üzerine yerleştirilir. 7. Takılmayla ilgili birkaç basit adım tamamlandıktan sonra perde kullanıma hazırdır. NOT: Stor perdenin montajını yapmadan önce mekanizmanın takılacağı alan doğru belirlenmeli, pencere koluveya pencerenin hareketli kanatları göz önünde bulundurulmalıdır. Perdenin aşağı yukarı doğru hareketinde pencere koluna veya başka bir engele çarpmamalıdır. |
PENCERE KASASI İÇİNE MONTAJ
|
Stor perde pencere kasası içine montaj yapılacaksa; 1. Mekanizmanın takılacağı noktaları belirlenir. Noktaların sağında ve solunda eşit boşluklar olmalı ve noktalar aynı hizada olmalıdır. Noktaların aynı hizada olması için su terazisi ile kontrol edilir. 2. Pencerenin hareketli kanatlarıgöz önünde bulundurulur, perdenin tamamen açılmasına engel bir durum olmamalıdır. 3. İşaretlenen noktalara matkap yardımıyla vida boyunda delikler açılır. 4. Paketin içinden çıkan portraylara vidalartakılarak deliklere matkap veya tornavida yardımıyla monte edilir. 5. Perdenin mekanizmasının öncelikle arka kanalı portray üzerine oturtup daha sonra önden sıkıca bastırılarak mekanizmaportray üzerine yerleştirilir. 6. Takılmayla ilgili birkaç basit adımtamamlandıktan sonra perde kullanıma hazırdır. |
PENCERE KASASI ÜZERİNDEKİ DUVARA MONTAJ
|
Stor perde pencere kasası üzerindeki duvara montaj yapılacaksa; 1. Perdenin boyuna göre mekanizmada toplanma payı göz önünde bulundurularak pencere kasası ile mekanizma arasında boşluk bırakılır. 2. Montaj yapılacak duvarın üzerinde mekanizmanın takılacağı noktalar işaretlenir. 3. Noktaların sağında ve solunda eşit boşluklar olmasına ve aynı hizada olmasına dikkat edilir. Noktaların aynı hizada olması için su terazisi ile kontrol edilir. 4. Belirlenen noktalara vida boyunda delikler açılır. 5. Paketin içinden çıkan portraylara vidalar takılır, Bu deliklere tornavida veya matkap yardımıyla montaj yapılır. 6. Perdenin mekanizmasının öncelikle arka kanalı portray üzerine oturtulur. 7. Daha sonra önden sıkıca bastırarak portray üzerine yerleştirilir. 8. Takılmayla ilgili birkaç basit adımtamamlandıktan sonra perde kullanıma hazırdır |
Ölçü Nasıl Alınır ?
*En ve boy ölçülerinde en az +10 cm ekstra pay vermeniz gereklidir.
*En’den verilen pay, yanlardan taşacak ışığı kontrol etmede önemlidir.
Eğer pay verecek alan yoksa perde sıfıra sıfır olacağından sorun olmayacaktır.
*Boy’dan vereceğiniz pay ise perdeyi sonuna kadar açtığınızda sarım payı kalması
içindir. Zamanla perdenizin alüminyum rulodan kopup düşmemesi için gereklidir.
Hem zebra perdeler hem de stor perdeler için geçerlidir.
*Unutmayın sipariş verirken girdiğiniz ölçüler mekanizma ölçüleridir. Perdeniz
eninden -3 cm daha kısa gelecektir.
Örneğin en:100cm - boy: 200cm bir sipariş verdiniz, bu siparişinizin kumaş eni: 97cm olacaktır.
Yani 100 cm eninde bir alanı kapatacak bir perde istiyorsanız 103 cm sipariş etmelisiniz. Ancak takılacağı alanı da göz önünde bulundurmalısınız.
Perde Ölçüsü Nasıl Alınır?
Zebra ve Stor Perdelerde Nasıl Ölçü Alınır?
Karartma Stor ve Zebra Perdelerde ölçü alırken En ölçüsünde yer müsait ise ölçüye sağdan 20 cm soldan 20 cm ilave ederek ölçü alınmalıdır.